Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over werken bij Ludens.

1. Wat is internationale diplomawaardering en hoe vraag ik dat aan?

Een diplomawaardering vertelt je wat de waarde is van je buitenlandse diploma en opleiding in Nederland. Soms kan er een specifieke vergelijking worden gemaakt met Nederlandse opleidingen en soms is het alleen mogelijk om een niveau of richting aan te geven wegens verschil in onderwijssystemen. Het aanvragen van een internationale diploma waardering is mogelijk via NUFFIC en COLO.  Op de website www.idw.nl vind je meer infomatie over het aanvragen van internationale diplomawaardering.

2. Mag ik bij Ludens werken als pedagogisch medewerker met een buitenlands diploma?

Wanneer na diplomawaardering via het NUFFIC en COLO blijkt dat deze kwalificeert voor de functie pedagogisch medewerker ben je van harte welkom om te solliciteren. Zie voor meer informatie: www.idw. nl

Wil je diplomawaardering aanvragen klik dan  hier.

3. Werkt Ludens volgens een kwaliteitssysteem?

HKZ - logoLudens werkt volgens het op de zorg gerichte kwaliteitssysteem HKZ en beschikt over dit kwaliteitscertificaat. De stichting Ludens is een organisatie zonder winstoogmerk (not-for-profit) met een gezonde, zakelijke bedrijfsvoering.
 
De Stichting HKZ heeft een folder uitgebracht. Hierin staat waarop je kunt letten bij de keuze voor kinderopvang.

4. Wat is de pedagogische visie van Ludens?

Ludens streeft ernaar om de communicatie binnen de organisatie te baseren op de Gordon-methode. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaanse klinisch psycholoog, Thomas Gordon. Ludens neemt kinderen, ouders en medewerkers serieus en laten ze in hun waarde, zodat we goede relaties met ze op kunnen bouwen. Wij gaan uit van competente medewerkers en kinderen, die op een respectvolle manier met de kinderen, de ouders en elkaar communiceren. 

Ludens ziet kinderen als uniek, krachtig en creatief: Het competente kind! Kinderen hebben van oorsprong al heel veel in huis. Onze pedagogiek gaat uit van wat een kind allemaal al is en kan, rijk aan mogelijkheden om zichzelf uit te drukken. We hebben onze pedagiek uitgewerkt in onze Ludens Groeimeter.

5. Hoe meld ik me aan bij Ludens-Invalwerk?

Hou je graag je rooster in eigen hand en ben je flexibel? Dan zijn bij Ludens-Invalwerk alle mogelijkheden binnen handbereik. Bij Ludens-Invalwerk bepaal je zelf wanneer je werkt en met een minimum van 2 diensten per week. We werken volgens de CAO Kinderopvang. Deze stelt een aantal vaste eisen qua opleiding in de kinderopvang.

Werkgarantie, een persoonlijke benadering, ontplooiing en veel plezier staan bij ons hoog in het vaandel. Je krijgt bij Ludens Invalwerk een 0-urencontract op jaarbasis.  Wil je bij ons als collega aan de slag: meld je aan!

6. Zijn er ook BBL plaatsen bij Ludens?

Op dit moment bieden wij geen BBL plaatsen meer aan

 

 


Goede morgen!
 
We hebben honger
 
Zullen we spelen?
 
Verhaaltje
 
Smakelijk eten...
 
Spelletje?
 
Smakelijk eten
 
Mama!!
 

Leuk werken bij Ludens

Ludens heeft vaak ook vacatures gericht op antroposofisch, sport, natuur, BSO+ en kunst. Ook zijn er regelmatig tijdelijke of vervangingen beschikbaar.

hamaka | sitemap | www.ludens.nl |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht